Премини към основното съдържание

град Дупница

Ваичко за град Дупница и околните населени места. В Община Дупница влизат Баланово, Бистрица, Блатино, Грамаде, Делян, Джерман, Дяково, Крайни дол, Крайници, Кременик, Палатово, Пиперево, Самораново, Дупница, Тополница, Червен брег и Яхиново

Относно използването на общински омбудсман за текущи политически цели с байганьовски оттенък

Повод за настоящия коментар е номинацията на общинския обществен посредник /общински омбудсман/ на Община Кюстендил за председател на Районна Избирателна Комисия /РИК/ на 10 Многомандатен избирателен район Кюстендил от местната организация ПП "Герб".Тази номинация не е била одобрена от част от събраните политически субекти на консултации при Областия Управител на Област Кюстендил Виктор Янев /също

За късата историческа памет и политическото дебелокожие

Броени дни остават до датата Първи февруари. За голяма част от българското общество тази дата е свързана с едно от най-позорните обстоятелства в съвременната българска история, а именно произнасянето на присъдите от т.нар. "Народен съд" на 01.02.1945 г.
Какви са историческите факти:

Unpublished

n/a

Unpublished

n/a

Отново пияни и дрогирани шофьори на пътя

mvr.jpg

Увеличава се броят на шофьори,употребили наркотици.Мъж е заловен да шофира под въздействието на наркотични вещества в Кюстендил.
В РУ Дупница са започнати 3 бързи полицейски производства срещу водачи на МПС - 2-ма са управлявали автомобили след употреба на алкохол, един е управлявал товарен автомобил с регистрационни табели издадени за друго МПС.
Източник:dariknews.bg
сн:dunavmost.bg

По-висок данък на такситата в Дупница

taksi.jpg

Кмета на Дупница-Методи Чимев,предлага годишният данък върху такситата да бъде 700 лева.Това се налага заради новият закон за местните данъци и такси, приет от Народното събрание. Данъка ще се дължи от 1 януари 2017 година. Крайното решение обаче ще бъде на ОбС Дупница.

Прекъсвания на тока за периода 19.09-21.09

chezz.jpg

За времето от 12 септември(понеделник),до 21-ви включително,че има кратковременни прекъсвания на тока.Ето и къде ще спира електрозахранването:
Община Бобов дол

"Догодина по същото време" в Дупница

hsh.jpg

В Дупница ще бъде представена постановката "Догодина по същото време".В нея участие взема голямата българска звезда Христо Шопов,след дълго отсъствие от сцената.Привлечен от драматургията и желанието си да изживее радостта от личния контакт с публиката, за първи път през 2016 г. той реши да зарадва не само почитателите си на софийска сцена, но и в страната.

Възрастна жена в болница след ПТП в Дупница

li.jpg

Възрастна жена е в болница с опасност за живота след инцидент в Кюстендил.При маневра на заден ход,83-годишната жена е била блъсната от автомобил „Шавролет".Жената е била в нарушение,като е пресичала неправилно на ул. „Булаир".
Пострадалата е закарана за лечение в столична болница.Започнато е досъдебно производство в РУ Дупница.
Източник:dariknews.bg
сн:offnews.bg

Пиян и без книжка в Дупница

ru.jpg

Полицията от Дупница залови мъж,шофирал с фалшиви документи.49-годишният шофьор е от Варна,шофирал е БМВ.Задържан е за 24 часа в полицейския арест, започнато е досъдебно производство срещу него в РУ Дупница.