Премини към основното съдържание

Блог на Любомир Евгениев Иванов

Относно използването на общински омбудсман за текущи политически цели с байганьовски оттенък

Повод за настоящия коментар е номинацията на общинския обществен посредник /общински омбудсман/ на Община Кюстендил за председател на Районна Избирателна Комисия /РИК/ на 10 Многомандатен избирателен район Кюстендил от местната организация ПП "Герб".Тази номинация не е била одобрена от част от събраните политически субекти на консултации при Областия Управител на Област Кюстендил Виктор Янев /също

За късата историческа памет и политическото дебелокожие

Броени дни остават до датата Първи февруари. За голяма част от българското общество тази дата е свързана с едно от най-позорните обстоятелства в съвременната българска история, а именно произнасянето на присъдите от т.нар. "Народен съд" на 01.02.1945 г.
Какви са историческите факти:

Кюстендил се присъединява към общобългарския протест срещу ограниченията в Изборния кодекс

След като миналата седмица започнаха промените в Избирателния кодекс /ИК/ във финалната им фаза, а именно второ четене в пленарна зала на Народното събрание се оказа налице наличието на законодателни поправки, които откровено са противоконституционни.

14 юни 2013 г. дава началото на нов политически проект. Активни граждани влизат в реалната политика.

На 14 юни 2013 г. /петък/ в ранни зори 42 Обикновенно народно събрание избра за Председател на ДАНС депутата Делян Пеевски от ДПС. Това събитие беше крайъгълен камък в живота на много хора, както на тези в политиката, така и на тези излезли на протест на жълтите павета в София. За последствията от тази дата и за политическия проект на част от протестиращите отговори дава адв.

Защо подкрепих “Манифеста за Републиката”

Под номер 3194 днес подкрепих “Манифеста за Републиката” в ИНТЕРНЕТ сайта на тази общност и сега с няколко думи ще обясня защо и поради какви причини го направих. Предварително искам да отбележа, че в момента не живея в София, а в град Кюстендил, който е на около 100-тина километра от Литературен кръг “Перото” в НДК.

“Страшната гражданска Инициатива Правосъдие за всеки” и страхливите български депутати.

#Парламентарната корпулетност на статуквото е в ОПАСТНОСТ! #Несеебавам

"Правосъдие за всеки" не е шоу, обаче депутатите ни мълчат гузно

Уважаеми читатели,

"Правосъдие за всеки" не е шоу, обаче депутатите ни мълчат гузно

Уважаеми читатели,